Image Banner

CERAMAH KEMERDEKAAN

Alhamdulillah...Bagi menyemarakkan lagi semangat kemerdekaan kali ke-65, Sekolah Bina Insan Yayasan MSU telah mengadakan Ceramah Kemerdekaan yang bertajuk Malaysia Merdeka : Adakah Kekal Selamanya.
Jutaan terima kasih diucapkan kepada Mejar Ustaz Mohd Na’im Haji Ahmad Al Hafiz atas pengisian yang sengat menarik.
Semoga para pelajar mendapat manfaat dan pengajaran daripada pengisian yang telah disampaikan serta mensyukuri nikmat kemerdekaan yang dikecapi sehingga hari ini.
Kemerdekaan dihayati, bukan setakat dirai­čî╣.

Semarakkan semangat kemerdekaan­čî╣
Warna Biru Tua - Melambangkan perpaduan rakyat Malaysia yang berbilang kaum, bersatu padu dan berusaha dalam memajukan pembangunan ekonomi berasaskan sains serta teknologi moden.

ROMBONGAN KEMERDEKAAN KE LONDON 1956

24 OGOS 2022 - Semarakkan semangat kemerdekaan­čî╣

"Rombongan Kemerdekaan ke London 1956"

#MemaknaiIlmu
#MembinaInsan
#MencontohAdab
#SekolahBinaInsan
#TahfizAkademik See less

23 OGOS 2022 - Semarakkan semangat kemerdekaan­čî╣
Warna Merah - Melambangkan keberanian dan bersedia dalam menghadapi segala rintangan dan cabaran dalam usaha meletakkan Malaysia sebagai sebuah negara maju.

22 ogos 2022 - Semarakkan semangat kemerdekaan­čî╣
Warna Putih - Melambangkan kesucian, keikhlasan dan kesungguhan bagi mempertingkatkan ketahanan rakyat yang beradab dan berkeperibadian Malaysia.

KEMBARA PPIM BANAT TINGKATAN 2

Throwback. Kembara PPIM Banat Tingkatan 2­čî╣
Alhamdulillah pelajar Banat Ting.2 berkesempatan melaksanakan aktiviti kembara anjuran Persatuan Puteri Islam Malaysia di Taman Saujana Hijau, Putrajaya.
Selain menyelusuri keindahan alam, diselitkan juga beberapa aktiviti seperti who are you?, wayang rosak dan tadabbur puzzle alam.
Semoga aktiviti yang dijalankan ini dapat menyentuh hati mereka mengenai kekuasaan dan keberadaan Allah dalam kehidupan kita.

MSU OPTOMETRY VISION SCIENCE EXHIBITION AND SEMINAR (MOVES) 4.0

Throwback. Alhamdulillah, pelajar Tingkatan 5 berpeluang mengikuti beberapa aktiviti menarik yang dianjurkan oleh Faculty of Health and Life Sciences (FHLS) sempena dengan "MSU Optometry Vision Science Exhibition and Seminar (MOVES) 4.0”
Semoga pelajar beroleh manfaat daripada program yang dianjurkan. Terima kasih FHLS atas jemputan

Image News